به همت انتشارات جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی؛

کتاب «نگارنامه عاشقی» رونمایی شد

۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۹ کد : ۲۰۴۶ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۵۶۷
مراسم رونمایی از کتاب «نگارنامه عاشقی» با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دیگر مسوولان در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
کتاب «نگارنامه عاشقی» رونمایی شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، به همت انتشارات جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی مراسم رونمایی از کتاب «نگارنامه عاشقی (مجموعه مقالات مکتوب و مصور مفهومی_ هنری پیرامون سبک زندگی عاشورا)» به قلم دکتر پویا پایداری امروز ۲۵ خرداد ماه با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر رضا معصومی راد مشاور وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و دکتر حبیب الله اصغری رییس جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا طیبی در این مراسم گفت: باور ما در جهاددانشگاهی این است که توسعه فرهنگی زیرساخت اصلی توسعه در هر کشور است و توسعه علم و فناوری عامل اصلی است که می‌تواند بر این زیرساخت بنای رفیعی را بسازد که باعث سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها چه در این دنیا و چه در آخرت شود. سعی کردیم در جهاددانشگاهی الگوسازی خوبی در این دو حوزه انجام دهیم.

وی ادامه داد: با نگاه به این کتاب دیدم که نویسنده پرداخت بسیار خوبی به سبک زندگی اسلامی با نگاه به واقعه عاشورا و همچنین استفاده از آیات و احادیث و روایات درمقابل انحرافاتی که چه به لحاظ کج‌فهمی‌ها و چه به لحاظ منافع و مقاصدی خاص ایجاد شده، داشته است.

آیت‌الله محقق داماد اظهار کرد: داستان عاشورا به‌رغم تلخی و سختی آنکه ۱۴ قرن بشریت را گریان ساخته است و اشک از چشمان همگان جاری کرده است یک موجود زنده‌ای است که هیچ زمان به‌عنوان یک موجود بی‌جان تلقی نمی‌شود. همیشه جان دارد و زنده است. موجود جاندار از آثار و حرکات پدید می‌آید. واقعه عاشورا مانند یک موجود زنده است که همواره در حرکت، جریان، تکامل و تعالی است و هرسال و هر روز برداشت‌های جدیدی از آن میسر است. یک روز فقط برای یک عده جنبه گریه دارد و یک روز از این حادثه برداشت سیاسی صرف می‌شود.

وی افزود: این کتاب کاری است که به شکل خط و نقاشی زیبا عرضه شده تا مخاطب و خواننده ی آن در زمان مطالعه خسته نشود.

رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم بیان کرد: از جهاددانشگاهی، این نهاد پیشگام در عرصه تحقیق و فناوری که در کنار دانشگاه به تحقیق و فناوری فرهنگ و تحول فرهنگی اشتغال دارند تشکر می‌کنم.

در ادامه دکتر خاکی صدیق اظهار کرد: این کتاب دارای سبک جدیدی در ارایه مطالب و موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته شده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی واحد خواجه نصیر از نظر کاری بسیار فعال و خوب است و در بسیاری از موارد شاهد نوآوری خوب و ابتکارات خوبی از این واحد هستیم.

دکتر اصغری در این مراسم اظهار کرد: کتاب نگارنامه عاشقی قرار است سبک زندگی عاشورایی را به نحوی ترویج کند. منظور از سبک زندگی عاشورایی یعنی مرام و مسلک اباعبدالله را در جای جای زندگی‌مان بتوانیم بسط و گسترش دهیم.

در ادامه دکتر پایداری نویسنده کتاب اظهار کرد: نگاه به عاشورا یک نگاه تقویمی نیست بلکه یک سبک زیستن از طلوع سپیده خلقت تا غروب عالم طبیعت است. زیستن برای چیست؟ برای یافتن مسیر درست، منش عالی و اندیشه‌ای متعالی و در یک کلمه زیستنی برای حرکت در مسیر صراط مستقیم، صراطی که نه در آسمان است نه در زمین، نه در عرش است نه در فرش. صراط مستقیم یک منطقه نیست بلکه یک منطق است.

وی افزود: عاشورا را نباید به یک کارزاری نیم روزه خلاصه کرد. عاشورا نماد دینداری تعاملی است نه دینداری تقابلی. آنجا که حر در مجموعه یک کنش و واکنش در تخاصم با حضرت، سر به زیر به محضر حریم یار باز می‌گردد و چنین مهربانانه پاسخ دریافت می‌کند که قرار نیست کسی که نزد ما بیایید سر افکنده بیاید.

نویسنده کتاب اظهار کرد: نگارگری در کتاب نگارنامه عاشقی با استفاده از هنر تصویرگری آمیخته شد تا ۷۲ مقاله کوتاه در قالب ۷۲ تصویر به جامعه هدف تقدیم شود در راستای حرکت عاشوراگونه ای که در معاونت فرهنگی واحد خواجه نصیر از پیاده روی اربعین تا پابوسی راهیان نور تا نشریاتی مکتوب معنوی و مذهبی همواره تابلوی و پیشینه حرکت بوده است.

دکتر رضا معصومی راد مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: من به‌عنوان عضوی کوچک از جامعه فرهنگی با جهاددانشگاهی از قدیم ارتباط نزدیکی دارم و جهاددانشگاهی به لحاظ شکل‌گیری از اساس و بنیان با اهتمام به فعالیت‌های فرهنگی و جهادی شکل گرفت و انتظار می‌رود در این زمینه سرآمد باشد در حوزه علمی و فرهنگی کشور. این نهاد در کنار کارهای پژوهشی، فنی و پزشکی و آموزشی روحیه فرهنگی آن حاکم و قالب است و واحد خواجه نصیر آن به تدوین این کتاب اهتمام ورزیده است؛ و این کتاب می‌توان منشوری باشد برای همه کسانی که رهپویان فرهنگ عاشورایی است تا جهاد علمی و فرهنگی را پیش ببرند.

 

 
 
 


نظر شما :