عیسی علیزاده خبر داد:
تداوم فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی به شکل مجازی تا بهمنماه
به گزارش ایکنا، در آستانه چهل و یکمین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی، نشست خبری تشریح فعالیتهای فرهنگی دانشجویی این نهاد به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی امروز سهشنبه ۱۲ مردادماه با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در این نشست در سخنانی با بیان اینکه وجه تفاوت فعالیتها در جهاددانشگاهی به واسطه خبرگزاریهای خود و مرکز ایسپا، این است که خیلی زودتر به نیازهای دانشگاهها پی میبرد، گفت: تعامل با فضای دانشجویی به واسطه این مجموعهها بسیار نزدیک است. فعالیتها مبتنی بر نیاز تعریف شده و به مرور این ساختار شکل گرفته است.
علیزاده ادامه داد: همچنین به واسطه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، سالانه بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب منتشر میشود و بسیاری از آنها منابع درسی و بیش از ۲۰ بار چاپ شده است و نیز تعدادی از آنها در بسیاری از جشنوارههای کتاب به عنوان برگزیده شناخته شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه مرکز افکارسنجی دانشجویان بازوی فکری فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی است، افزود: طبق نظرسنجیهای به عمل آمده دریافتهایم که عمده فعالیتهایی که دانشجویان علاقهمند هستند در آنها فعالیت کنند، حول چهار محور است؛ نخست مهارتآموزی، دیگری علاقه آنها به حضور در فعالیتهای اجتماعی و بخشی دیگر مربوط به فعالیتهای هنری است. در واقع فرهنگ جدا از هنر نیست.
به گفته معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی؛ اگر بخواهیم تعریفی از فضای فعلی جامعه دانشگاهی داشته باشیم، با توجه به عدم حضور دانشجویان نو ورود در سالهای اخیر به دانشگاه، علی رغم همه این مسائل، این دانشجویان و این نسل، باهوش و ستیزگریز و اهل گفتوگو هستند.
وی خبر داد: تا بهمنماه امسال به دلیل عدم حضور دانشجویان برنامهها مجازی دنبال میشود، اما از بهمنماه احتمالاً همزمان با بازگشایی دانشگاهها، فعالیتها و برنامهها به صورت حضوری پیگیری خواهد شد.
علیزاده گفت: متناسب با نسل جدید و متولدین دهه ۸۰ باید برخی رویکردها تغییر پیدا کند. دانشجوی نسل جدید خاستگاههای متفاوتی دارد؛ این به معنای عدول از ارزشها و سیاستها نیست. باید به اقتصاد فرهنگ نیز توجه شود. نباید فرهنگ را به مثابه یک فعالیت جانبی در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه دو دغدغه بسیار مهم قشر جوان و دانشجوی ما، اشتغال و ازدواج است، اضافه کرد: اگر نتوانیم در موضوعاتی همچون مهارتآموزی و سبک زندگی نسل جوان را تقویت کنیم و آموزش دهیم، ممکن است اقبال به فعالیتهای فرهنگی بسیار کم باشد.
مهدی عباسی، سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: مسابقات مناظره دانشجویی تا کنون در ۹ دوره برگزار شده و در آستانه برگزاری دهمین دوره آن هستیم. تجربه برگزاری دورههای متعدد مسابقات مناظره دانشجویان، نشان داد که این مسابقات توانسته به الگویی برای سایر دستگاههای فرهنگی و دانشجویی باشد.
وی افزود: حوزه دیگر فعالیتها محرومیتزدایی است. بر این اساس، در سازمان دانشجویان دبیرخانه مهرباران را تأسیس کردیم که در طول سال فعالیتهای جهادی گوناگونی به واسطه این دبیرخانه پیگیری میشود. هماکنون نیز پویش دانشجویی «قلک آبی» با هدف کمک به روستاهای محروم استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شده است.
عباسی ادامه داد: فعالیت دیگر ذیل این سازمان، باشگاه دانشجویان محیط زیست و منابع طبیعی است که متشکل از کانونها و گروههای دانشجویی متعددی است. تجربه نشان داده که این حوزه فعالیتی نیز بسیار مورد استقبال دانشجویان است.
وی گفت: یکی دیگر از فعالیتهای دانشجویی سازمان دانشجویان، برگزاری اردوهای فرهنگی دانشجویی است که در طول سال نزدیک به ۲۰۰ اردوی دانشجویی با محوریتهای مختلف برگزار میشود. مرکز امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه نیز از دیگر بخشهای سازمان است که به دنبال ترویج فرهنگ انقلاب و سیره حضرت امام و رهبری است که به واسطه این مجموعه، رویداد ملی طریق جاوید شناخته شده است.
نظر شما :