دو جشنواره‌ ملی «کتاب سال دانشجویی» و «پایان‌نامه سال دانشجویی» به کار خود پایان داد/ از تقدیر برگزیدگان تا معرفی استاد خادم برتر و مروج کتاب

۲۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۳ کد : ۲۲۳۰ اخبار فرهنگی جهاد دانشگاهی اخبار اسلایدی
تعداد بازدید:۱۱۰
آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره‌ ملی کتاب سال دانشجویی و بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی، با حضور ریس جهاددانشگاهی و معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی برگزار شد.
دو جشنواره‌ ملی «کتاب سال دانشجویی» و «پایان‌نامه سال دانشجویی» به کار خود پایان داد/ از تقدیر برگزیدگان تا معرفی استاد خادم برتر و مروج کتاب

آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره‌ ملی کتاب سال دانشجویی و بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی، با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی ریس جهاددانشگاهی، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر روح الله نصرتی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر حامد علی اکبرزاده دبیر جشنواره امروز، سه شنبه 29 آبان ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.

ترغیب و تشویق نسل جوان به کتابت و قلم‌زدن از سوی جهاددانشگاهی

جهاددانشگاهی به‌عنوان یکی از متولیان فرهنگی کشورمان بیش از سه دهه است که جشنواره کتاب سال دانشجویی را به‌قصد ترغیب و تشویق نسل جوان به کتابت و قلم‌زدن راه‌اندازی کرده است

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه کتاب محصول تجربه‌های بشر و خلاقیت آدمی در طول تاریخ است و پرواضح است که سهم بیشتر و برتری در انتقال آموخته‌های انسان به دیگران را ایفا می‌کند ادامه داد: گسترش فرهنگ امروز و اینکه ما امروزه با گذشتگان می‌توانیم هم‌سخن شویم و با آنها گفتگو بنشینیم حاصل کتاب و فرهنگ مکتوب است.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌ها ما را از چنگال یکسویه نگری و تعصب بیجا رها کرده و ما را با دیدگاه‌ها و رهیافت‌های گوناگون آشنا می‌سازند افزود: انسان‌های کتاب‌خوان روحیه تسامح،  تعامل و تساهل بیشتری دارند و سعی می‌کنند مسائل را از ابعاد گوناگون مورد تحلیل قرار دهند.

دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه دانش مکتوب در فرهنگ دینی ما نیز همواره مورد تأکید فراوان بوده است و ازاین‌روست که پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌فرمایند «هرگاه که مؤمنی از دنیا برود و یک ورق از خود بر جای گذارد که در آن دانشی مکتوب است همان برگه در روز ،قیامت میان او و ،آتش پوشش و مانعی خواهد بود» عنوان کرد: دین اسلام بیش از هر دین و آیین دیگری بر کتاب و کتابت تأکید کرده است و شاهد امر نیز قرآن کریم، معجزه بی‌مانند پیامبر گرامی اسلام است. 

رییس جهاددانشگاهی افزود: ائمه معصومین (ع) ما نیز نه‌تنها بر این مسئله تأکید داشتند و هیچ‌گاه از کتاب و مطالعه دور نبودند بلکه توصیه‌های بسیار آموزنده و گران‌بهایی نیز در این مورد از خود به‌جا گذاشته‌اند. 

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی به‌عنوان یکی از متولیان فرهنگی کشورمان بیش از سه دهه است که جشنواره کتاب سال دانشجویی را به‌قصد ترغیب و تشویق نسل جوان به کتابت و قلم‌زدن راه‌اندازی کرده است ادامه داد: کما اینکه بسیاری از برگزیدگان آن امروزه خود در سمت‌های فرهنگی و پژوهشی برجسته کشورمان مشغول به کار هستند و حتی برخی از آنان در زمره داوران همین جشنواره نیز قرار دارند.

دکتر مسلمی نائینی افزود: جهاددانشگاهی از سویی این اهتمام را نیز داشته است که حتی از نوقلمانی که به‌تازگی رساله یا پایان‌نامه خود را به نگارش درآورده‌اند نیز حمایت و تقدیر به عمل آورد و آنان را در مسیر چاپ و انتشار آثارشان همراهی کند که شاهد آن برگزاری بیش از دو دهه جشنواره پایان‌نامه دانشجویی است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) همواره بر نقش کتاب در زندگی مردم تأکیددارند ادامه داد: ایشان خاطرنشان می‌کنند که« کتاب نقش و جایگاه مخصوصی دارد. جای کتاب را هیچ‌چیزی پر نمی‌کند. کتاب را باید ترویج کرد. مردم باید به کتاب‌خوانی عادت کنند و کتاب وارد زندگی بشود.»

رییس جهاددانشگاهی با تأکید بر اینکه سخن و دیدگاه رهبر انقلاب بر ما متولیان فرهنگی کشورمان حجت است و منویات ایشان چراغ راهی ست که در این فضای پر از فتنه و آشوب ما را از قدم گذاشتن در بیراهه بازمی‌دارد گفت: پرواضح است که قدم برداشتن به‌تنهایی در این مسیر و نیل به خواسته دیرینه ایشان مبنی بر حضور پررنگ کتاب در زندگی مردم بدون حمایت سازمان‌های مربوطه میسر نمی‌شود و این امر ابتر می‌ماند اگر سایر نهادها حمایت‌ها و کمک‌های خود را از این نهاد و جشنواره‌های فرهنگی آن دریغ بدارند.

این جشنواره‌ها فرهنگ نوشتن را تقویت می‌کنند

در ادامه دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: یکی از مسائل اساسی ما در فرهنگ نویسا و خوانا کردن جامعه است. بسیاری از مسائل فرهنگی نیز با این موضوع گره خورده‌اند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پاسداشت کتاب، نوشتار و خواندن در جامعه، حمایت از تمدن کشور است که به استمرار تمدن غنی ایران منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید نوشتن و قلم‌زدن را تمرین کنیم، عنوان کرد: هر کوششی که کمک کند دانشجویان و فرهیختگان دست به قلم شوند کمک به فرهنگ کشور است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید تصمیم بگیریم که به دست دانشجویان قلم بدهیم یا سنگ. قلم نماد تمدن و آگاهی است و سنگ نماد خشونت. هرچقدر فضا برای نویسا کردن جامعه فراهم شود، به مدنیت جامعه کمک خواهد کرد و رویداد کتاب سال دانشجویی نیز همین هدف را دنبال می‌کند.

وی افزود: انسانی که می نگارد وجود خود را بسط می دهد و در قالب کلمات تصویر می کند. کتاب ترجمان وجودی انسان است.

دکتر کلانتری با تأکید بر اینکه این جشنواره‌ها فرهنگ نوشتن را تقویت می‌کنند، افزود: در فرهنگ ایران اسلامی همواره بر تقدم نوشتار بر گفتار تأکید شده است و برگزاری چنین جشنواره‌هایی به تقویت این ارزش کمک می‌کند.

وی با اشاره به تأثیرات فضای مجازی بر فرهنگ خواندن بیان کرد: فرهنگ نوشتاری تحت تأثیر فضای مجازی بسیار خلاصه شده است. با حمایت از کتاب و فرهنگ نوشتاری باید این فرهنگ را تقویت کنیم.

موضوع کتاب و نشر از اولین مأموریت‌های جهاددانشگاهی است

در ادامه دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه اظهار کرد: جهاددانشگاهی چهار دهه است که در فضای دانشگاهی کشور و در حوزه فعالیت‌های فرهنگی مشغول به فعالیت است. بحث کتاب و نشر جزو اولین مأموریت‌های جهاددانشگاهی برای تأمین کتاب‌ها و منابع دانشگاهی بود که در این راستا، سازمان انتشارات جهاددانشگاهی تشکیل شد.

دکتر کلانتر مهرجردی افزود: امسال اولین دوره از رویداد کتاب سال دانشجویی و پایان‌نامه سال پس از تغییر نام سازمان انتشارات به سازمان ترویج و مطالعه نشر دانشگاهی برگزار شده است و این رویدادها در قالب مأموریت‌های جدید این سازمان شکل گرفته‌اند.

وی با اشاره به اهمیت کتاب‌های دانشجویی بیان کرد: علت تقدم و تعداد بیشتر جشنواره کتاب دانشجویی نسبت به جشنواره پایان‌نامه، توجه به نیازهای کشور برای تأمین کتاب‌ها و منابع علمی دانشگاهی بود. در ادامه، با توجه به اهمیت پایان‌نامه‌ها در سپهر علمی کشور، جشنواره پایان‌نامه نیز برگزار شد.

دکتر کلانتر مهرجردی  با اشاره به این که یکی از وظایف جهاددانشگاهی ترویج گفتمان علمی است و در این راستا اقداماتی انجام شده ، گفت: بر این اساس، شورای عالی انقلاب فرهنگی ۷ مأموریت به جهاددانشگاهی محول کرد که اقدامات مناسبی در این خصوص صورت گرفته است.

وی افزود: در سند دانشگاه اسلامی، دو راهبرد اصلی مورد تأکید قرار گرفته است؛ یکی تکریم مقام علم و عالم که این جشنواره نیز در همین راستا برگزار شده است، و دیگری ترویج منطق عینی و خردورزی در دانشگاه، که جهاددانشگاهی به‌عنوان مأموریت خود به دنبال اجرای آن بوده است.

دکترحامد علی اکبرزاده در ادامه این مراسم بیان کرد: این دو جشنواره دارای 50 گروه علمی است که در هر گروه 4 تا 5 داور از اساتید برجسته همکاری می کنند و می توان گفت حدود 200 تا 250 داور در موضوعات تخصصی با این جشنواره همکاری می کنند.

وی افزود: حاصل این داوری ها این است که برگزیدگان اداور مختلف این جشنواره ها امروز جزو اساتید برجسته کشور هستند.

دبیر این دو جشنواره بیان کرد: این کار بیش از سه دهه استمرار پیدا کرده و متصل به بدنه جهاددانشگاهی؛ مجموعه ای خوشنام در فعالیت های علمی و فرهنگی است که همه این ها مزیتی را برای جشنواره ایجاد کرده و به امتیاز ان افزوده است و امروز جزو برنامه های پرمخاطب دانشگاهی و دانشجویی است.

دکتر اکبرزاده ادامه داد: حهاددانشگاهی این کار را آغاز کرده و مستمر ادامه می دهد و کار آن شناسایی و معرفی برجستگان علمی دانشجویی کشور است. اما این کار بخش دیگری هم دارد که بر عهده این نهاد نیست و بر عهده سایر دستگاه های دولتی و حاکمیتی است که بتوانند از این برگزیدگان استفاده و حمایت کنند.

گفتنی است، در این مراسم که توسط سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی برگزار شد، سپیده زراعتی به عنوان نماینده دانشجویان برگزیده و لیلا رستمی مروج کتاب به سخنرانی پرداختند و در ادامه از ۵ اثر برگزیده و ۸ اثر شایسته‌تقدیر در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی به همراه ۵ اثر برگزیده و ۷ اثر شایسته‌تقدیر در جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی، تجلیل و از انتشارات «روان»، «ارجمند» و «رویان پژوه» به عنوان ناشران برتر، لیلا رستمی به عنوان مروج کتاب و دکتر علی اشرف صادقی به عنوان استاد خادم برتر کتاب تقدیر شد.

برگزیدگان کتاب سال دانشجویی

سیده غدیره میرابوالقاسمی - ترجمه- فراساختار عملکردی
زینب عقابیان - تالیف - تصویربرداری عملکردی در کاربردهای بالینی fMRI
کوشا فرشادیان‌پور - ترجمه - 30 سال بازسازی هدایت شده استخوان
فرشاد شریعت پور - ترجمه-هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی و طراحی شهری: فناوری‌ها، پیاده‌سازی و اثرات
سپیده زراعتی نیشابوری - تالیف - منابع، مصارف و مسائل آب

شایسته تقدیر

رضا نمازی - ترجمه - سفرنامه ویلیامز جکسُن (از قسطنطنیه تا زادگاه عمر خیام)
معصومه  حلیمی -  تالیف - مسکوی کوچک افغانستان
میلاد رستمی محمدآبادی - ترجمه - گفتمان توسعه و تاریخ جهان
نریمان رضائی کلاریجانی - ترجمه - مهندسی بافت
محمدعرفان میقانی - ترجمه- مرجع راهنمای دندانپزشکی کودکان 2022
فرشته باقری - تالیف- مبانی ترموگرافی
فرخ عبودی احمدآباد - تالیف -معماری و زبان مشترک آن با سایر هنرها
علی پیرحیاتی - ترجمه- آزادی و غایت عقل


برگزیدگان پایان نامه سال دانشجویی

طاها عارف- تحولات جامعه روستایی ماوراالنهر از ورود اعراب تا تاسیس حکومت سامانیان

اعظم مؤذنی بیستگانی- طراحی، تهیه و شناسایی نانوکاتالیزگرهای کارآمد بر پایه نانولوله‌های کربنی چند جداره و استفاده از آن‌ها در سنتز سبز برخی از مشتق‌های 2-آمینو-4H-کرومن و ایندنو]2،1-[bایندول-10،9-دیون

محسن حسامی آرانی- ارزیابی ریسک بهداشتی آفت کش های پرمصرف در خاک و محصولات کشاورزی کاشان و مدل سازی نفوذ آن ها در خاک این مناطق با استفاده از نرم افزار HYDRUS

مهدی شمسی - طرح مدولاسیون زمان-فرکانس بیش‌بارگذاری‌شده برای سامانه‌های سیار نسل 6 - 5

هوشنگ فروغمنداعرابی- بررسی مسئله اصالت در معماری معاصر ایران با تاکید بر آرای هانری کربن

شایسته تقدیر

فاطمه سادات واحدی - روایت‌شناسی داستان‌های کوتاه به‌هم‌پیوسته

علیرضا همتى - تبیین و ارزیابی ادله‌ی ضدالهیات قیاسی چندخصیصه‌ای؛ با محوریت خصیصه‌ی قدرت

مینا صادقیان بابوکانی - سنتز و بررسی ویژگی‌های ساختاری و فوتوفیزیکی کمپلکسهای سیکلومتاله شده پلاتین(II) با لیگاند سیانید و کمپلکسهای هتروپلی هسته‌ای با تالیم

وحید غریبی - ارزیابی عملکرد ماسک‌‌های مورد استفاده کارکنان بهداشتی درمانی ایران در دوره همه‌‌گیری کووید-۱۹ در انطباق با استاندارد از نظر معیارهای کیفی و آزمون‌‌های نفوذ از مواد فیلتر (POFM)، نشت درونی کل(TIL)، مقاومت تنفسی (∆P) و کارایی پالایش باکتریایی (BFE)

رضا فرجی - طراحی یک واحد محاسبه و منطق چند لایه برگشت پذیر در فناوری اتوماتای سلولی

سیده آمنه منصوری مهریان - کاربرد رنگ در فرهنگ و هنر عشایر بویراحمد (مطالعه موردی: لباس و دست بافته)

عباس بایگان - اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه کاکوتی Ziziphora clinopodioides به صورت آزاد و ریزپوشانی شده روی باکتری های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت گوساله چرخ کرده

کلیدواژه‌ها: جشنواره‌ ملی «کتاب سال دانشجویی»


نظر شما :