معاون فرهنگی وزارت بهداشت با معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دیدار و گفتگو کردند/ جهاد دانشگاهی الگوی عینی وفاق است
در این دیدار کلانتر مهرجردی با اشاره به بیانات و مطالبات مقام معظم رهبری در حوزههای فرهنگی بیان داشت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که برونداد جمعی فعالیتهای مختلف به خصوص در حوزه فرهنگی باید دیده شود. باید به یک بلوغ فرهنگی رسیده باشیم و توانهایمان را هم افزایی کنیم و بتوانیم شبکهای که در جامعه و دانشگاه هست را با فعالیتهای فاخر فرهنگی پوشش دهیم.
وی در ادامه اظهار داشت: دکتر حبیبی فردی نام آشنا در وزارت بهداشت هستند و در جهاد هم فعالیتها و تاثیرات مثبتی در حوزههای فرهنگی و علمی داشتهاند. امید داریم که با حضور ایشان در عرصه فرهنگی وزارت بهداشت اتفاقات مثبت و هم افزایی جمعی خوبی بین جهاد دانشگاهی و وزارت بهداشت رخ دهد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با انتقاد از این که در دورههایی در کشور عقل سیاسی بر عقلانیت سیاسی حاکم شده است، اظهار داشت: هر کسی ممکن است به جریان سیاسی خاصی نزدیک باشد اما مهم این است که وقتی انسان در جایگاهی قرار گرفت، عقلانیت سیاسی او را راهبری و هدایت کند؛ عقلانیتی که نظام جمهوری اسلامی از ما به عنوان کسانی که در حوزه فرهنگی فعال هستیم، خواسته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در دو عرصه نقش دارد، اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در دو عرصه فرهنگی دانشگاهی و فرهنگی عمومی ایفای نقش میکند. در این عرصه دیدگاههای حضرت آقا، اسناد بالادستی، تجربههای بین المللی و داخلی را لحاظ میکنیم. اگر 40 سال فعالیتهای جهاد را مرور کنیم، بخشی از فعالیتهای جهاد معطوف به فضای دانشگاه است. کمک به ارتقاء سطح فرهنگ دانشگاه را مد نظر داریم چون دانشگاه هم در نگاه امام، هم در نگاه مقام معظم رهبری و هم در نگاه اسلام اول یک نهاد فرهنگی است بعد نهاد علمی است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری مناظرات دانشجویی توضیح داد: این مناظرات را برگزار میکنیم چون بر این باور هستیم که فضای بسته کلاس درس امکان پاسخگویی و رساندن دانشجو به بلوغ زبانی و فهمی و عقلی را به اندازه کافی ندارد. باید کاری کرد که دانشجو بتواند کنشگری زبانی کند و فهم خود را ارتقاء دهد. لذا بخشی از فعالیتهای جهاد معطوف به ارتقای شاخصهای فرهنگی دانشگاهی است.
کلانتر مهرجردی در ادامه به دیگر فعالیتهای جهاد پرداخت و گفت: بخشی دیگر از فعالیتهای جهاد هم معطوف به حوزه فرهنگ عمومی است. وزارت بهداشت هم با توجه به ارتباطی که با شبکه گسترده مراکز درمانی دارد و مخاطب و خدمت گیرنده وزارت در حوزه سلامت، مردم هستند، لذا در حوزه فرهنگ عمومی نیز میتوانیم همکاری کنیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه با ذکر این نکته که جهاد یک قرارگاه آماده است، خاطر نشان کرد: شما میتوانید به جهاد تکیه بزنید و به عنوان یک سرباز از آن بهره مند شوید و از آن استفاده کنید چون متعلق به شماست و عضوی از نهاد علم است و میتوانید این نیروها و این شبکه ها را در راستای ماموریتهای خود به کار برید.
این مسئول فرهنگی با اشاره به اینکه نسل دانشجوی امروز ویژگیهای خوبی دارد و امکانات مناسبی در اختیار اوست، اظهار داشت: اگر به دانشجوی امروز فضا بدهیم خیلی خوب استانداردها و حدود را میداند؛ ویژگیها و اقتضائات فضای فرهنگی را رعایت می کند و لذا نیاز هست که به آنها هویت داده شود تا خود را بشناسند و پیدا کنند.
وی در پایان با اشاره به این که باید فعالیتهای مشترک در حوزه فرهنگ سلامت را افزایش دهیم، گفت: از همه همکارانمان در دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در سالهای گذشته همکاری بسیار گسترده و تعامل خوبی با جهاد دانشگاهی داشتند تقدیر و تشکر میکنم.
جهاد دانشگاهی یک الگوی عینی وفاق است
در ادامه این دیدار دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز با اعلام آمادگی برای انجام فعالیتها و همکاریهای مشترک با جهاد دانشگاهی اظهار داشت: ما آمادگی داریم که فعالیتهای فرهنگی مشترک تعریف کنیم و این فعالیتهای ارزشمند ضریب نفوذ پیدا کنند و در دانشگاههای علوم پزشکی از روسای دانشگاهها تا دانشجویان و قسمتهای مختلف دانشگاه مطلع و درگیر شوند. متاسفانه خیلی از کارهایی که انجام میشود همه دانشگاهیان را درگیر نمیکند.
وی با تاکید بر این که مشارکت هر چقدر واقعیتر باشد، اثربخشتر خواهد بود، گفت: هر چند منابع محدود است اما با ظرفیتهای ارزشمند و بینظیری که در لایههای مختلف دانشجویی داریم میتوانیم و آمادگی داریم که فعالیتهای فرهنگی مشترک و پرباری تعریف کنیم.
حبیبی به اشاره به فعالیتهای علمی و اثربخش ایسپا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران که بخشی از جهاد دانشگاهی است، گفت: ما در وزارت بهداشت این آمادگی را داریم که تحت لیسانس و با استاندارد و فناوری ایسپا پروژههای مشترک تعریف کنیم. اگر در این حوزه شما را کنار خودمان داشته باشیم به جرات میتوانم بگویم که سطح خدمات ما بیشتر میشود. افکارسنجی در حوزههای مختلف وزارت بهداشت باعث میشود معاونتهای ما با چشم باز کار کنند و بدانند در جامعه چه اتفاقی دارد میافتد و بتوانند خدمت مستمر و بهتری ارائه دهند.وی در پایان اظهار داشت: جهاد دانشگاهی یک الگوی عینی وفاق است. در این مجموعه از همه افکار و جناحهای سیاسی کنار هم کار میکنند و این یک الگو برای کشور است. حتی در توزیع قدرت هم نگاههای سیاسی زیاد دخیل نیست. اگر بخواهیم کشور توسعه و ارتقا پیدا کند، باید همه با هم باشیم.
در این جلسه همکارانی از حوزه جهاد دانشگاهی نیز حضور داشتند و به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. دکتر ابراهیم شیرعلی رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایسپا، ثریا احمدی از اداره کل مطالعات فرهنگی جهاد، دکتر علی اکبرزاده مسئول سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی، دکتر جلیل بیت مشعلی، دکتر صادق زینالی و علیرضا ثامنی از مدیران فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره پروژههای فرهنگی در دست اقدام و برنامههای آتی این مجموعه نکاتی را بیان کردند.
نظر شما :